Roland Daane

Voorzitter, club instructeur, voorzitter technisch comitee, mental coach, nlp coach en hypnothrapie
  • 3e Dan JKA
  • NOC*NSF erkend instructeur karate
  • NOC*NSF erkend scheidsrechter karate
  • NOC*NSF erkend Examinator Karate
  • Aalo gediplomeerd sportpsychologie
  • KTNO en NVST geaccrediteerd mental coach
  • Gediplomeerd NLP Practitioner
  • Gecertificeerde voedings-adviseur

Ruim 54 jaar geleden begon mijn karate-avontuur in Nieuw-Zeeland, waar ik opgroeide. Op zesjarige leeftijd werd ik regelmatig gepest door oudere kinderen vanwege mijn Nederlandse afkomst. Ik was echter een fanatieke rugbyspeler en liet me niet zomaar intimideren, vooral niet als die pestkoppen in het tegenstandsteam zaten.

Ik begon met karate, vooral om mezelf te kunnen verdedigen. Ik had geen idee dat het jaren zou duren voordat ik echt vertrouwen zou krijgen in mijn vaardigheden. Karate gaf me iets waar ik goed in kon worden en daardoor groeide mijn zelfvertrouwen. Ik leerde technieken en kata en tijdens een groot karatekamp zag ik voor het eerst een Japanner, Sensei Takeshi Sasaki. Dat moment is me altijd bijgebleven.
Nu, vele jaren later, brandt het vuur voor traditioneel karate nog steeds in mij en heb ik veel bijzondere mensen ontmoet. Peter Wewengkang, of simpelweg ‘Weng’, was iemand die altijd respectvol en nederig was. Eerlijkheid, karakter, etiquette, zelfbeheersing en hard werken zijn waarden die ik van hem heb geleerd. Dit is waar JKA voor staat.
Van 1991 tot 2003 maakte ik deel uit van het nationale karateteam en heb ik veel ervaring opgedaan in karate als wedstrijdsport en als leraar. Ik wil er zijn voor mijn leerlingen zoals Peter (en de JKA) er voor mij waren. Naast karate coach ik mensen en teams met veel passie als gediplomeerd mental coach. Mijn specialisatie is het begeleiden van mensen met gewichtsproblemen. In deze doelgroep herken ik veel van mijn eigen reis, van gepest worden naar anderen helpen zelfverzekerd door het leven te gaan.
Inmiddels zijn Ramon en Tamara Wewengkang goede vrienden geworden en ik ben trots dat ik met hen heb mogen trainen, en nog steeds train. Ik heb het geluk gehad met enkele van de beste karateleraren ter wereld te kunnen trainen zoals Miyazaki Sensei, Sawada Sensei, Enoeda Sensei en Gneo Sensei om er maar een paar te noemen. We delen allemaal hetzelfde doel en maken deel uit van een wereldwijde organisatie genaamd JKA – een grote familie!

×

 

Hi!

Klik op mijn naam hieronder om te whatsappen

×