Veilig Sporten

Veilig Sporten

Veilig sporten

Sport levert prachtige momenten op en sport is leuk om te doen! Maar die mooie emoties die bij sport horen, kunnen ook omslaan in onsportief of ongewenst gedrag. 

Iedereen kent de voorbeelden wel: de sporter die te agressief vecht, ruzie tussen leden onderling, de scheidsrechter die belaagd wordt etc. Ook lezen we in de media over ongewenst contact tussen sporters onderling of tussen sporters en de trainers. 

Gelukkig hebben wij daar als vereniging nog niet eerder mee te maken gehad maar juist daarom hebben wij als karatevereniging een beleid ontwikkeld om het sporten veilig en leuk te houden. 

Er is een beleid tegen pesten, we kennen de gedragscode, een aanname beleid vrijwilligers, intentieverklaring (waarbij we ons als vereniging richten op de preventie van seksuele intimidatie en ongewenst gedrag). En tot slot hebben we een Vertrouwenspersoon aangesteld.

Wilt u iets melden dan kan dat op verschillende manieren:

  1. Neem contact op met de voorzitter, Roland Daane. Zijn mobiele nummer is opgenomen in de groeps app, en je kunt hem een Whatsap bericht sturen, bellen of aanspreken na de training.
  2. Wilt u anoniem iets kwijt dan kan dat in de feedback box. U kunt daarin een anoniem berich achterlaten.
  3. U kunt ook onze vertrouwens contack persoon benaderen. Haar mobiele nummer is opgenomen in de groeps app, en je kunt haar een Whatsap bericht sturen, bellen of aanspreken na de training.

Op deze pagina kunt u de volgende informatie inzien of downloaden.

  • Yamato gedragscode
  • Aannamebeleid vrijwilligers
  • Intentieverklaring Preventie Seksuele Intimidatie en andere vormen van Grensoverschrijdend Gedrag 
  • Vertrouwenspersoon stichting Yamato Nederland

Yamato Gedragscode

 

Yamato Aannamebeleid vrijwilligers

 

Yamato Intentieverklaring

 

Vertrouwenspersoon

Als vereniging is het goed een eigen vertrouwenscontactpersoon (VCP) aan te stellen, zodat onze eigen leden een aanspreekpunt hebben binnen de club, die tevens de cultuur en structuur van de club goed kent. Daarnaast is de VCP, binnen de vereniging, belangrijk als sparringpartner van het bestuur en aanjager en borger van preventief beleid.

Onze karate school doet ook actief mee in het programma veilig sporten van de gemeente Helmond.

Over Kimberly:

Ik ben opgeleid als maatschappelijke begeleider specifieke doekgroep. Tevens ben ik gecertificeerde mental coach en ben ik Reiki practitioner.  

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

“Als VCP ben ik bereikbaar als eerste aanspreekpunt of luisterend oor. Het kan zijn dat u in aanraking komt met Grensoverschrijdend gedrag (GOG), of dat u hiervan heeft vermoedens in uw omgeving. Hiervoor kunt u bij mij terecht en ik kan dan helpen bij het bepalen van eventuele vervolgstappen. Ook kunt u mij als sparringpartner vragen bij onderwerpen die binnen het kader ‘veilig sporten’ vallen. Denk hierbij aan agressie, pesten, intimidatie, seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook bijvoorbeeld medicijngebruik en matchfixing vallen onder GOG. Op de sites van Yamato, de KBN en NOC/NSF staat meer informatie over veilig sporten, GOG en de verschillende mogelijkheden om dit te melden.”

×

 

Hi!

Klik op mijn naam hieronder om te whatsappen

×